Waarom je zeewier haar wilt

Oké, toegegeven: “Zeewier haar” klinkt misschien niet zo aantrekkelijk, maar geloof me, het kan je manier van conditioner aanbrengen compleet veranderen. Je ziet de vergelijking op veel krullenprofielen verschijnen. Seaweed wordt gebruikt als voorbeeld van hoe je haar zou moeten aanvoelen vlak voordat je de conditioner uitspoelt: glibberig, zacht en helemaal knoopvrij. Dit gevoel geeft aan dat je haar goed gehydrateerd is en de haarschubben weer netjes gesloten zijn voor een gladde, pluisvrije finish.

Waarom? Omdat je styling eigenlijk al start bij het conditioneren van je lengtes in de douche. Je kan nog zo goed mogelijk alle stappen van de styling toepassen, maar als je de conditioner niet correct aanbrengt, kun je alsnog eindigen met pluizig en dof haar. Hoe komt dat? Shampoo opent je haarschubben want die is afgestemd op de pH van je hoofdhuid. Daarna moet je met je conditioner die schubben weer netjes sluiten. Maar... veel mensen maken hier een foutje.

Ze smeren wat conditioner, glijden er snel met hun vingers doorheen, en spoelen het alweer uit.

Geen zeewiergevoel gedetecteerd dus! 🫣

Wil je écht dat zeewier gevoel? Dan moet je de conditioner royaal aanbrengen. En ja, hoeveel je nodig hebt, hangt af van je haardikte en hoeveelheid. Heb je veel haar? Dan heb je meer nodig! Als je te weinig gebruikt en de conditioner kan niet overal komen, is zeewier haar niet eens in zicht. Zorg ervoor dat elk plukje haar glibberig en verzadigd aanvoelt.

Daarna is het tijd om je haar volledig te ontwarren. Bij sommige haartypes kan dit best een uitdaging zijn (sorry, ik weet het 😅), maar juist daarom is het extra belangrijk! Wanneer je haar helemaal knoopvrij is, masseer je de lengtes in neerwaartse richting. Dit helpt om je haarschubben echt goed dicht te krijgen. Pas daarna spoel je voorzichtig uit en dep je je haar zachtjes droog. Het is hier, tijdens deze stap, dat je styling al begint.

Je kunt geen glanzend, pluisvrij haar verwachten als je je haarschubben niet goed sluit tijdens het douchen.

Het is ook belangrijk dat je een conditioner gebruikt die matcht met je textuurtype. De zwaarte van de conditioner en de samenstelling spelen hierin een grote rol. Heeft jouw haar baat bij extra proteïne, of juist bij een proteïnevrije conditioner? Dat kom je te weten door de Textuur ID quiz in te vullen (Zie aanbod Textuur-ID)

11/1/2025

Ontvang het laatste nieuws en exclusieve aanbiedingen van Kwibz. Schrijf je in!

* No spam, pinky promise
@kapsalonkwibz
voor en na reel emine
voor en na reel annelore verelst
voor en na reel gittewils
post 3
post 2
post 1